هودها به چند شیوه دسته بندی می شوند که در این مقاله به عمومی ترین شیوه دسته بندی اشاره خواهد شد. ابتدا دسته بندی بسته به محیط استفاده که دارای 2 نوع کلی صنعتی و خانگی است که هر کدام خود دارای زیر گروه های متفاوتی می شوند.
هودهای صنعتی
این گروه از هودها عموما در مکان هایی استفاده می شوند که حجم مواد زاید موجود بسیار بالاست و برای دفع آن به نیروی قوی و عموما مداوم نیاز است. این گروه از هود طراحی چند بخشی دارند و فن مکنده عموما بیرون از محیط نصب می شود تا آلودگی صوتی در محیط ایحاد نکند. سپس این مکش توسط لوله ها و کانال های انتقال به محیط رسیده و هوا را جا به جا می کند.
هودهای صنعتی دارای 2 زیر گروه هستند که در ادامه آن ها را بررسی می کنیم:
- هودهای بیرونی: این هود به این صورت هستند که در نزدیک فضای آلوده قرار می گیرند و فضایی را به طور خصوصی، محصور و کوچک نمی کنند. از جمله این هودها می توان به هودهای نصب شده در میزهای جوشکاری اشاره کرد.
- هودهای محصور کننده: این هودها اینگونه هستند که فضایی را که قرار است خالی کنند را محصور می کنند و به اطراف آن کاری ندارند. از نمونه این گروه از هودهای صنعتی می توان به هود مورد استفاده در آزمایشگاه ها اشاره کرد که گاز ها و بخارات محفظهی خود را صرفا به بیرون انتقال می دهند.
هودهای خانگی
این دسته از هودها که به صورت کامپکت موجود هستند یعنی فشرده هستند. کلیه قطعات نظیر فن، فیلتر، برد الکتریکی و سایرین در یک مجموعه نصب شدهاند که عموما در بالای گاز نصب می شود. این ابزار صرفا مناسب استفاده کم تعداد و کوچک هستند و بیشتر از فضای یک آشپز خانه را نمی توانند پوشش دهند. هودهای خانگی شامل 5 دسته می شوند که بر اساس ظاهر آن ها این دسته بندی انجام شده است. در سیستم داخلی و نحوه کارکرد این هودها، تفاوت خاصی وجود ندارد. در ادامه مطلب این 5 دسته را بررسی خواهیم کرد.
- هودهای مخفی: همان گونه که از اسم این هودها پیداست، این هودها به گونه ای طراحی شده اند که ناظر بیرونی متوجه حضور هود در فضای آشپز خانه نمی شود. این هودها برای زیبایی بیشتر طراحی شده اند و عموما هود در کابینت مخفی می شود. البته این گروه از هودها معایبی چون آلودگی صوتی زیاد و کیفیت کمتر نسبت به گونه های مشابه خود دارد. این گروه از هودها در واقع نسل نوین هودهای زیر کابینتی هستند.
- هودهای جزیرهای: این هودها مخصوص خانه هایی است که گاز در وسط آشپزخانه نصب شده است و هود دقیقا از بالا مانند یک لامپ متصل به سقف است. این هودها زمانی استفاده می شوند که دیواری جهت نصب هود وجود ندارد. این هودها به سبب محل نصب خود از قدرت کمتری بر خوردار هستند و عموما برای آشپزخانه های نوین امروزی استفاده می شوند. کار کردن با صدای کم از ویژ”ی های بارز هودهای جزیرهای است.
- هودهای شومینهای: این هودها در پایین ترین سطح بدنه خود بسیار گسترده هستند و هرچه در بدنه بالاتر بروید کوچک تر و جمع تر می شوند (مانند یک قیف بر عکس). بدنه آن ها از جنس های مختلف است و در طرح های گوناگون توسط میلان گاز تولید می شود. این مدل از هودها پُر استفاده ترین هودهای موجود هستند و مزایای بیشماری نظیر کار با صدای کم، قدرت زیاد، امکانات جانبی نظیر چراغ، صفحه کنترل مقدار مکش، سنسور تشخیص دود، تایمر و… هستند.
- هودهای شیب دار: این گروه از هودها در واقع گروهی از هودهای شومینهای اما با طراحی متفاوت در قسمت پایینی هستند. در این مدل از هودها، صفحهای که کار مکش را به عهده دارد با صفحه افق و گاز زاویهای حدود 45 درجه می سازد. این هودها در طراحی زیباتر از هودهای شومینهای هستند اما در قدرت مکش و کارایی تضعیف شدهاند.
- هودهای زیر کابینتی: این هودها که قدیمی ترین هودهای موجود در بازار هستند، در زیر کابینت نصب می شوند و عموما با 3 کلید برای تنظیم میزان مکش و یک کلید برای روشن کردن چراغ صفحه کنترل ساده اما کارایی را به کاربر می دهند. این گروه از هودها قدرت مناسب اما صدایی زیادی دارند و نگه داری و تعمیر آن ها امری ساده است.
در کاتالوگ میلان گاز می توانید انواع هودهای خانگی تولید شده در شمال کشور را مشاهده بفرمایید. در بین هودهای آشپزخانه میلان گاز می توانید مدل های مختلفی را مشاهده کنید. برای خرید می توانید با شماره تلفن های 01143183881 و 01143182020 تماس بگیرید.